някой има ли си напредстава как се сваля съединител и скоростна кутия на алфа146 t.spark защото стигнах до извода че трябва да се сваля целия преден мост и левия макферсон или да се вади целия мотор.Някой сбласквал ли се е с този проблем да ми каже има ли по-лесен начин за смяната
Известие
Collapse
No announcement yet.
някой сменял ли е съединител на alfa 146 1.4 t.spark
Collapse
X
-
Колега;доста съм ги свалял.
Не се сваля нито моста нито макферсона.
Като за начинаещ е доста трудно,за това съвета ми е да отидеш във сервиз,да се разделиш с 70/100 лева за труд,и да се кефиш на новият съединител.
Така ще ти дойде по-евтино,отколкото сам да прецакаш нещо.
-
Re: някой сменял ли е съединител на alfa 146 1.4 t.spark
Първоначално публикувано от BESNIQCHAKALнякой има ли си напредстава как се сваля съединител и скоростна кутия на алфа146 t.spark защото стигнах до извода че трябва да се сваля целия преден мост и левия макферсон или да се вади целия мотор.Някой сбласквал ли се е с този проблем да ми каже има ли по-лесен начин за смянатаAlfa romeo 145
Comment
-
абе не е толкова сложно....по принцип се откача единия тампон, може и средния да се наложи, мотора се провисва с нещо отгоре....зависи от сервиза, и се накланя на една страна, вади се едната полуоска от страната от която излизат скоростите и кутията се издърпва леко като излезе достатъчно не е нужно дори да се сваля цялата, ама не пречи де.така и така е разцепена от мотора. и след като има достъп се развиват 8те болта и съединителя е долу....ако се сменя и аксиалния лагер което по принцип е желателно се сваля цялата долу задължително и след това се слага новия съединител, центрова се с дорник и се затягат болтовете. След това пак се почва с мамата, ужулени пръсти, пак мамата леко насам натам докато влезе оста и готово.
п.п.
дори на кола като Фиат Темпра го дават да се свалят скоростите с мотора, ама това са само приказки, точно за 2 часа кутията беше долу . Въпроса е колко време ще им отнеме да разкомплектоват всичко докато свалят желязото. Като имат и подемник става доста по-лесно. Аз моята я свалях с брат ми в гаража в импровизиран канал(дупката на мазата под гаража)
п.п.
един съвет.
Кажи им да ти раздвижат вилката...не знам някой да се сеща за това, а е много важно, понеже там се събират прахоляци, а никой никога не зачиства и с годините тази вилка се натиска все по трудно. На една кола преди време скъсах жилото....след като го смених, пак го скъсах...накрая свалих кутията да видя какво става и се оказа че вилката не мога да я мръдна на ръка.....след 2 часа с един лост и ВД40 вилката се движеше с такава лекота, че муха да кацне се мърдаше....а като сглобихме всичко, направо не повярвах какъв съединител лек има колата.....нищо че си с помпа, а не с жило...тази вилка никой никога не е чистил от както е станала колаСЪДБАТА ПОМАГА НА СМЕЛИТЕ
сегашната: Алфа Ромео 1.9 JTDm 150 кончета под капака
Comment
Comment